Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Casals d'Estiu 2010: Un estiu per a tothom!

Sota aquest lema s'han presentat els Casals d'Estiu 2010, organitzats des de la taula pel Pacte Local per l'Educació en el Lleure 2008-2011. En aquesta taula hi son representades les escoles, les AMPA, l'Ajuntament i l'Esplai La Gresca. Les propostes per aquest estiu van dirigides a nens i joves dels 3 als 17 anys, amb una variada oferta d'horaris i serveis durant cinc setmanes. Els casals es realitzaran del 28 de juny al 30 de juliol, amb la possibilitat d'inscripció mensual o per setmanes i en horari de matí o tarda.
Els casals per als nens de 3 a 12 anys es desenvoluparan enguany a les escoles Gassó, Tiana i Pinetons, mentre que els joves de 12 a 17 anys ho faran al Casal Jove La Gresca. A més, s'han organitzat colònies per als infants i una ruta per als joves. També s'ofereixen servei de menjador i d'acollida al matí. Per veure dates d'inscripció i preus poden consultar el tríptic adjunt.

L'acte de presentació va tenir lloc el passat dimarts, 4 de maig, i va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Ferran Tornel, la regidora de Serveis Socials, Maria Lladó, així com el director de l'escola Els Pinetons, Carles Gràcia, i les responsables de l'Esplai La Gresca, Marta Boixó i Graci Mora.

L'Ajuntament ha mantingut enguany la seva aportació de 40.000 euros per al finançament de part del cost de les 310 places previstes. A més, seguint el lema ‘Un estiu per a tothom!', la Fundació Catalana de l'Esplai ofereix la possibilitat de demanar beques per a colònies. Tots els representants de la taula van coincidir a destacar la seva prioritat és un lleure educatiu de qualitat. Un any més es va expressar el desig que el Centre d'Esplai l'Estel es pugui adherir en un futur a aquesta taula.

Proposta educativa: 'Mandala'
Seguint la línia de l'any passat, aquest estiu es treballarà una proposta educativa de la campanya Ciutadans Compromesos que rep el nom de ‘Mandala'. Es tracta d'una iniciativa de la Federació Catalana de l'Esplai que aposta per treballar la interculturalitat i la fraternitat. L'objectiu és treballar amb els nens i joves a partir de la diversitat cultural que caracteritza la societat actual, fomentant la ciutadania global, la convivència harmònica i la participació i el compromís de qualitat. Així, les activitats s'introduiran a través dels personatges del llibre La tribu de Camelot, de Gemma Lienas.

R.H.