Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Mossos d'Esquadra donen consells de seguretat de cara a l'estiu

Els Mossos d'Esquadra estan portant a terme un any més una campanya informativa entre la població, amb la finalitat de minimitzar tant com es pugui les situacions de risc al propi domicili, especialment a l'estiu, quan ens absentem de casa amb motiu de les vacances. Per a qualsevol incident, poden trucar al telèfon dels Mossos d'Esquadra de Ripollet (93 592 46 00) la Policia Local (93 504 60 06) o el telèfon d'Emergències 112.
Consells de Seguretat
 
1.- Tanqueu sempre amb clau la porta principal, les finestres que donen a patis interiors o les balconeres, quan sortiu de casa, encara que sigui per poc temps. Tingueu cura de tancar amb clau, si pot ser amb doble pany.
2.- Protegiu els accessos exteriors (reixes de seguretat, portes reforçades o blindades). Els tancaments d'alumini s'han de reforçar amb un tancament addicional (bloqueig des de l'interior). 3.- Si disposeu d'alarma, connecteu-la sempre quan sortiu de casa o si us trobeu a dins dormint. 4.- Si us trobeu al domicili i creieu que un estrany ha entrat o vol entrar, obriu els llums i/o crideu. Eviteu sempre enfrontar-vos-hi. Si, quan torneu al domicili, us adoneu que algú ha entrat, no entreu i aviseu immediatament la policia. Fixeu-vos, en tots els casos, en persones i/o vehicles sospitosos dels voltants i faciliteu-ne immediatament la descripció a la policia, no espereu que arribi per facilitar-la.
5.- Comproveu que la porta del garatge quedi tancada quan en sortiu o entreu.
6.- A les comunitats de veïns, no obriu mai l'entrada principal a persones desconegudes. Demaneu la identificació (nom i empresa) al personal de companyies subministradores. Si teniu dubtes, truqueu a la companyia i/o la policia.
7.- Si, malgrat les vostres precaucions, sou víctima d'un fet delictiu, l'heu de denunciar sempre. Ho podeu fer tant al cos de Mossos d'Esquadra com a la Policia Local.
8.- Si veieu persones que semblen sospitoses o causen inseguretat, no dubteu en trucar a la policia per tal de fer les comprovacions necessàries, una simple trucada pot evitar un possible delicte.

R.H.
Poden consultar més consells de seguretat al següent document adjunt: