Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Ordinari del 28 de juny

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar aquest dijous, dia 28, el Ple Ordinari de juny, amb 7 punts a l'orde del dia, entre els quals destaca la renúncia del regidor del COP-CpR Eduardo Giménez, que serà substituït per Pilar Castillejo i la memòria del Defensor del Ciutadà corresponent a l'any 2011. Un servei que l'any passat va rebre un total de 135 consultes i va admetre a tràmit 25 expedients, dels quals en va resoldre 16.

El Defensor, Ramon Costa, va destacar durant la seva intervenció, la important reducció dels recursos públics, tot qüestionant-se si això es tradueix en una reducció dels drets dels ciutadans. Costa va animar a l'administració a adoptar "polítiques més valentes i agosarades per tal de facilitar a la ciutadania drets tan importants com el treball i l'habitatge". Quant a les consultes i queixes, el Defensor va explicar que s'ha detectat un augment de les consultes relatives al consum i derivades de l'OMIC, així com les relatives a la Policia Local.

Entre la resta de punts a debat, també es va aprovar, amb el vot favorable de tots els grups, a excepció del COP-CpR, que s'hi va abstenir, el nomenament dels membres de la Comissió d'honors i distincions. Aquest òrgan està format per un representant de cada grup municipals, així com del PMC, el PAME, el consell Escolar Municipal i les Associacions de Veïns. Tal i com va explicar el segon tinent d'alcalde, Xavier Peñarando, es preveu que la Comissió celebri la seva seva primera reunió la propera setmana.

Quant a l'apartat de mocions, se'n van debatre 3, tot i que només va ser aprovada la presentada per ICV-EUiA, en defensa de la salut pública i contra el recent decret del govern de l'Estat. El text va comptar amb els vots favorables de CiU, COP-CpR i PSC i el vot contrari del PP. Les altres dues mocions, a proposta del COP-CpR, eren relatives al rebuig al projecte de l'Eurovegas i contra la repressió policial a les manifestacions. L'oposició a l'Eurovegas va aconseguir el suport d'ICV-EUiA, l'abstenció del PSC i els vots contraris de CiU i PP. Els grups van votar en el mateix sentit al segon text proposat pel COP-CpR, sobre l'actuació policial a les manifestacions celebrades arreu de l'Estat en els darrers mesos.

El proper Ple Ordinari tindrà lloc, segons acord de la Junta de Portaveus, el proper 19 de juliol.



R.H.