Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El col·lectiu Mai més! demana la derogació de l'Ordenança de Convivència

Imatge 1.
Imatge 1
Mai més!, juntament amb altres entitats, ha realitzat una crida perquè la ciutadania demani la derogació de la l'Ordenança de Convivència, ara en període d'esmenes. El col·lectiu considera que aquest reglament posa barreres a l'ús lliure de l'espai públic i limita l'expressió política. Mai Més! defensa com a alternativa l'autoorganització comunitària i és per això que ha convocat a veïns i entitats a participar a una jornada contra l'ordenança el proper dissabte, 28 de setembre, al matí, a la plaça de Pere Quarti i a assistir al Ple d'octubre, quan passa a aprovació.

Per al membre de 'Mai Més!', David Fontanals, després de dos anys d'aplicació, l'Ordenança de Convivència "ha demostrat que és un instrument innecessari, recaptatori i cohercitiu". Segons Fontanals, "la nova és pitjor que l'anterior. Afegeix més sancions i incrementa algunes taxes" i critica que "regula i limita l'espai públic i és de caire classista, ja que va contra el pobre i no la pobresa i pretén controlar les expressions culturals i polítiques".

Per a Fontanals, "davant d'aquesta modificació, que ens la volen tornar a colar, la nostra posició és molt clara, no volem aquesta ordenança ni l'anterior. Apostem per una ciutat amb la participació directa de la seva gent i on la pròpia comunitat es pugui autoorganitzar per solucionar els seus propis problemes. A més que l'Ajuntament posi a l'abast dels ciutadans les eines necessàries existents i no crear-ne d'altres de copiades, plagiades de les grans ciutats".

Segons el membre de Mai Més!, David Fontanals, l'oposició a l'ordenança "no és exclusiva només de la nostra entitat, sinó que és compartida per molta gent que creiem en un altre model" i ha destacat l'adhesió de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques de Cerdanyola-Ripollet. Per a Fontanals, "aquesta ordenança implica un model de ciutat que no és bo. En el nostre model crític no entra una ordenança d'aquestes característiques. Ja existeixen les regidories que poden gestionar la convivència i sobretot existeix la participació directa". En aquest sentit, Oriol Mor, insisteix que han organitzat la jornada participativa del 28 de setembre per "fer conèixer el nostre model de ciutat, el nostre model de convivència i civisme". Aquesta acció se suma al vídeo, que van elaborar el passat més d'agost, que recull veus contràries a l'Ordenança de Convivència i que ja ha rebut més de 1.000 visites.

Foto: presentació de la campanya contra l'Ordenança de Conviència, dilluns 16 de setembre a la plaça de Pere Quart.