Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple ordinari del 24 de juliol

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dijous, 24 de juliol, va tenir lloc el darrer Ple Municipal abans de les vacances d'estiu, amb sis punts a l'ordre del dia, entre ells el punt de les mocions, on s'hi van debatre 7 textos. Pel que fa a la resta de punts, es va acordar reforçar la neteja de diferents punts conflictius durant l'estiu.
Així, entre juliol i octubre dos s'incrementarà el servei amb dos operaris a mitja jornada per la tarda, que suposarà una modificació del contracte amb Urbaser per un import d'uns 21.000 euros. El punt va ser aprovat amb els vots favorables de PSC, CiU i PP, l'abstenció d'ICV-EUiA i el vot contrari del COP-CpR.

També es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, una modificació administrativa per tal que l'Ajuntament reclami a l'empresa Imaga les deficiencies construtives detectades al CAP Pinetons. Així mateix, tots els grups van votar a favor de delegar a l'alcalde de Ripollet les competències necessàries per portar endavant tot el procediment administratiu, sense necessitat de passar pel Ple.

Neteja de la llera del riu Ripoll
Al punt cinquè, el de les mocions, s'hi van debatre set textos. El primer, presentat pel PP, va ser aprovat per unanimitat i demanava la retirada de canyes i obstruccions a la llera del riu Ripoll. Així, es va acordar, donat el risc històric d'innundacions, que es traslladarà a la Generalitat la preocupació de l'Ajuntament per la manca d'actuacions preventives a la llera del riu, així com dades sobre els riscos i l'estat actual. A més, es sol·licitarà a la Diputació una avaluació de costos de la retirada de vegetació i objectes grans, sempre respectant les zones de nidificació i els hàbitats de les espècies animals que hi viuen.

La moció de l'Ecoparc-2 no prospera
La segona moció, presentada pel CpR, demanava el tancament preventiu de l'Ecoparc-2, una estació fixa de qualitat de l'aire i el canvi de legislació per tal que s'analitzin de forma habitual substàncies com el formaldehid, detectat en nivells elevats durant els anys 2010-2011, segons un estudi de la Universitat Rovira i Virgili. El punt va comptar amb l'abstenció d'ICV-EuiA i els vots contraris de CiU, PP i PSC. El resultat de la moció no va agradar a un bon nombre de ciutadans presents a la sala i que, en acabar el Ple, es van reunir allà mateix, per tal de parlar sobre el tema, acompanyats pels regidors el CpR. Un dels presents va declarar, al respecte, que recollia dades per tal d'estudiar la possibilitat de constituir una entitat.

Consulta sobre monarquia o república
A proposta d'ICV-EUiA, el Ple va acordar demanar una reforma constitucional i la convocatòria d'un referèndum sobre monarquia o república. El punt, però, va comptar amb l'abstenció de CiU, el vot contrari del PP i el suport de la resta de grups.

Aposta pel comerç local
A proposta de tots els grups, a excepció del PP, es va presentar una moció a favor d'un comerç urbà de qualitat i arrelat a la ciutat, on es rebutgen macro centres comercials com el que s'està construint a Cerdanyola del Vallès. El punt es va aprovar per unanimitat.

Federació de Municipis de Catalunya
La següent moció, presentada pel CpR, demanava que el consistori abandonés la Federació de Municipis de Catalunya fins que no es resolgui judicialment el cas dels sobresous, i exigia l'abonament de les quotes pagades a aquest òrgan corresponents als anys 2011 i 2012. El punt va comptar amb l'abstenció d'ICV-EuiA i el PP i el vot contrari de CiU i PSC.

Boicot a Israel
El COP-CpR també va presentar al Ple una moció on es proposava donar suport a la campanya de boicot, desinversions i sancions contra Israel i en solidaritat amb el poble Palestí, demanant que es promogui una jornada solidària al municipi per donar a conèixer la campanya i la situació a la zona. La moció va ser aprovada amb l'abstenció de CiU i PP i el suport d'ICV-EuIA i el PSC.

Multireferèndum
La darrera moció, també a proposta del COP, demanava l'aixecament de les 23 imputacions a persones per la seva relació amb el Multireferèndum. El text va ser llegit per Salvador Villacrosa, membre del Procés Constituent. La moció va comptar amb el suport d'ICV-EuiA, mentre que CiU, PP i PSC hi van votar en contra.

R.H.