Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de desembre aprova el pressupost municipal de 2015

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament va celebrar aquest dijous, 18 de desembre, la sessió ordinària del Ple de desembre, que va comptar amb 9 punts de l'ordre del dia. El punt més destacat va ser l'aprovació del pressupost general de cara l'any 2015. Enguany, l'import previst ascendeix a 27.507.443 euros, el que suposa un increment de l'1,87% respecte a 2014. El punt es va aprovar amb l'abstenció d'ICV-EUiA, els vots contraris de PP i CpR i els vots favorables de PSC i CiU.
Les principals claus del pressupost, tal com va explicar la regidora d'Hisenda, Imma Viera, són la congelació, novament, dels impostos i taxes municipals, la contenció de la despesa ordinària, el manteniment de la quantitat i qualitat dels serveis i l'augment de les partides d'ajuts socials, com ara les beques menjador i les ajudes familiars, així com les de promoció de l'ocupació i dels teixits associatius. També s'ha treballat per disminuir la càrrega financera, assumir l'augment de la despesa energètica i posar en marxa l'administració electrònica.

El segon punt va ser el nomenament del nou Jutge de Pau, tal com ha demanat el Tribunal Justícia. Van renovar els seus càrrecs Pere Soms Ginesta, com a jutge titular i Joan Giménez Gabarra com a substitut, donat que va ser l'única sol·licitud presentada. Es va aprovar amb les abstencions d'ICV-EUiA i CpR i els vots favorables de la resta. Un altre dels punts aprovats va ser la compatibilitat de l'enginyera municipal, com a funcionària, per tal de realitzar tasques d'enginyeria en àmbit privat. El punt cinquè va ser l'aprovació inicial de l'actualització de l'inventari general de l'Ajuntament i els seus patronats. També es va aprovar la modificació dels estatuts del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, tal com determina la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local de 2013.

Pel que fa a les mocions, se'n van presentar tres, inicialment totes elles a càrrec del grup municipal del COP-CpR. La primera, a la que es va sumar ICV-EUiA i CiU, demanava l'autoinculpació davant la querella presentada pel Govern de l'Estat contra la Generalitat de Catalunya. El text es va aprovar, tot i el vot contrari del PP i l'abstenció del PSC.

La segona moció, amb l'objectiu de garantir i protegir els drets humans i els béns comuns com l'aigua la llum i el gas, va comptar amb una moció alternativa presentada pel PSC i CiU. Aquest segon text havia estat aprovat per unanimitat dimarts, al Ple del Consell Metropolità, contra la pobresa energètica, amb l'objectiu de donar una resposta efectiva a les situacions derivades del tall de subministraments energètics i d'aigua per motiu de falta de recursos econòmics, establint acords de procediment amb els Ajuntaments metropolitans, mitjançant l'acció dels seus serveis socials bàsics, així com amb les companyies distribuïdores d'aigua, de gas i d'electricitat dins el seu àmbit territorial d'actuació. Finalment, va ser aquesta moció alternativa la que es va aprovar, amb els vots favorables de tots els grups municipals, amb excepció del CpR.

La darrera moció, que va ser desestimada, demanava el suport a la declaració unilateral d'independència. Abans del debat, va intervenir Iolanda Bethencour, en nom de Solidaritat Catalana per la Independència, que va demanar suport a la moció. Com a fet inusual, els regidors del CpR van demanar votar la moció per separat, amb dues abstencions i dos vots a favor. Finalment, el text va comptar amb 8 abstencions, 2 vots a favor i 11 contraris.