Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Novetats en la 18a edició del Festival de Curtmetratges de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Torna una nova edició del Festival de Curtmetratges de Ripollet, i compta amb algunes novetats respecte a l'any passat. El certamen tindrà lloc els dissabtes 25 de juny i 2 i 9 de juliol, a partir de les 21 hores a la rambla de Sant Jordi, davant del Casal de Joves. Aquesta és la primera novetat, ja que fins ara se celebrava al pati del Kftí. En la presentació del Festival, el regidor de Joventut Oriol Mor va explicar que aquest trasllat té l'objectiu "d'apropar-ho al carrer, volem que sigui més visible".
Una altra novetat és que la seva organització serà compartida enguany entre la Regidoria de Joventut i la nova entitat Associació Audiovisual Ripollet-Super 8. "Des de la Regidoria hem volgut recuperar l'impuls de les entitats, era una prioritat que hi hagués gent que volgués tirar-ho endavant, i no només fos una voluntat de la Regidoria i de l'Ajuntament", va indicar Oriol Mor, que va afegir que el naixement de l'AAR-Super 8 permet encarar-ho de manera diferent. Per la seva banda, un dels impulsors de la nova entitat, Xavi Crespo, va declarar que els membres de l'associació estan molt contents de poder col·laborar. "Som molt fans del Festival i veiem que es quedava orfe des que Envideo ho va deixar, es necessitava una mica de suport", explicava Crespo. Entre els objectius de l'entitat, hi ha el de fer créixer el Festival: "Hi ha molta gent a Ripollet a qui li agrada aquest món, i volíem aprofitar tota aquesta energia per fer un Festival més gran i més participatiu".

Activitats participatives
Una de les primeres mesures que s'han pres en aquesta edició és reduir una mica els premis dels concursos. Amb aquesta diferència s'ha pogut sufragar el trasllat dels visionats i l'organització de diverses activitats paral·leles "perquè vingui la gent i s'ho passi bé com a públic", tal com va explicar Xavi Crespo. Així doncs, hi haurà tallers, concursos de disfresses, estands relacionats amb el món audiovisual, exposicions, entre altres. A més, s'està treballant per crear un premi del públic i es busca la complicitat d'altres entitats, de dansa o de música, perquè col·laborin també en aquesta edició. "La idea és donar-lo més a conèixer entre la gent de Ripollet, i que sigui per participatiu", indicava un altre dels impulsors d'AAR-Super 8, Freddy Cano.

Una altra novetat d'enguany és que hi haurà una nova categoria de concurs. A la 18a edició del Certamen de Curts i la 9a edició del Certamen de Curts Express, se li ha d'afegir la 1a edició del Concurs Made in Ripo, un concurs de curts d'un màxim de 5 minuts realitzats durant una setmana. L'objectiu final de totes aquestes activitats és "engrescar el públic sobretot potenciant que la gent surti a gravar pels carrers de Ripollet, i impulsant un nou tipus de producte audiovisual", tal com explicava el regidor de Joventut, Oriol Mor. "Sabem que hi ha moltíssima gent de Ripollet a qui li agrada l'audiovisual, volem que la gent surti amb les cadires al carrer a veure curts, però també volem que hi hagi propostes de Ripollet, per això hem potenciat el Curts Express i el Made in Ripo", assenyalava el regidor.

Durant tots aquests anys, el Festival de Curtmetratges ha rebut més de 3.000 cintes. La Regidoria i AAR-Super 8 intentaran seguir sumant participants, per això en aquesta edició es podran enviar els curts participants via online. Les bases dels tres concursos es poden consultar en els documents adjunts.

El cartell
Un any més, un dels al·licients del Festival és conèixer el cartell oficial. Tal com marca la tradició, s'ha tornat a fusionar dues pel·lícules mítiques en una imatge. En aquesta ocasió, el cartell fusiona El rei Lleó i Star Wars.

J.S.