Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la setmana d'actes del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

Imatge 1.
Imatge 1
L'exposició Dones lliures de Ripollet donarà el tret de sortida dels actes de commemoració del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones. La mostra es podrà veure a partir del 19 de novembre i fins al 20 de desembre al bar del Centre Cultural.

Els actes continuaran el cap de setmana i el proper (26 i 27 de novembre), quan els equips esportius de Ripollet mostraran una pancarta abans de cada partit amb el lema L'esport a Ripollet contra la violència masclista.

Divendres de la setmana vinent, 25 de novembre, a la plaça del Molí es llegirà el manifest del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones. Serà a partir de les 17.30 hores. També es farà una pintada en homenatge a les víctimes per feminicidi i s'escriuran els noms de les víctimes mortals. L'acte anirà a càrrec de la Taula Feminista.

El 30 de novembre, a la sala d'actes del Centre Cultural es projectaran diversos curtmetratges que tractaran diferents aspectes de la violència masclista, sobre els quals després s'obrirà un debat. L'acte, a càrrec de l'Associació Candela, començarà a les sis de la tarda.

Últims actes, el 2 de desembre

Els actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones finalitzarà el 2 de desembre amb dos tallers i una actuació musical. El primer taller tindrà lloc al Kftí a partir de les sis de la tarda, i consistirà en un curs de prevenció de violència de gènere a través del teatre social adreçat a joves.

A la mateixa hora però al vestíbul del pavelló Joan Creus s'impartirà un taller d'autodefensa per a dones en el qual es treballarà com mantenir la calma en situacions d'agressió, la consciència de l'espai en el lloc on es produeix l'atac i com fer servir la postura i la veu, entre altres elements, per protegir-se, així com alguna tècnica de defensa. Anirà a càrrec del professor en arts marcials César Rufo i cal inscripció prèvia a esports@pame-ripollet.org o als telèfons 936 929 752 / 699 913 589.

Finalment, la cantautora Marina Ràfols i la violinista i cantant Fanny Abela realitzaran una actuació musical a les vuit del vespre a la plaça de Joan Abad. L'acte està organitzat per l'Ajuntament de Ripollet, el Patronat d'Esports i la Taula Feminista.

Consulteu el programa complet en el document adjunt.

E.P.