Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova l'ordenança de vianants i la modificació de l'ordenança de circulació

Imatge 1.
Imatge 1

El Ple Municipal Ordinari de novembre va aprovar ahir per unanimitat la nova ordenança de vianants i una modificació de l'ordenança de circulació, per adaptar la mobilitat de Ripollet als nous vehicles de mobilitat personal, com poden ser els patinets elèctrics cada dia més presents als carrers de la vila. Tal com va explicar el regidor de Mobilitat i Transport Públic i Via Pública, Fran Sánchez, la proposta "neix d'una necessitat bàsica d'ordenar la mobilitat, ab el creixement de nous vehicles personals". D'aquesta manera es busca un ús dels carrers "més amable i sostenible", on el motor "ja no és l'únic protagonista". Aquestes ordenances contemplen també la reducció de la velocitat màxima a les vies públiques: de 30 km/h, excepte al casc antic que serà a 20 km/h i a la proximitat de les escoles, on baixarà fins als 10 km/h. Només a les vies interurbanes seguirà sent de 50 km/h, tal com va explicar Sánchez.

L'oposició hi va donar el suport unànime. Per part del PSC, el regidor Juan Molina va apuntar que esperen que l'ordenança "a més de regular i fomentar un menor impacte ambiental, serveixi perquè la Policia Municipal pugui interposar les sancions que calguin", després d'"una etapa de coeducació a la ciutadania". L'alcalde, José María Osuna, va afegir que des del govern municipal es vol que siguin "eines útils en favor d'una millor convivència i més seguretat per a les persones". Ara aquesta modificació passarà a un període d'exposició pública, quan s'hi podran fer al·legacions, abans de l'aprovació definitiva.

El Ple Municipal també va aprovar una modificació del contracte de servei d'atenció domiciliària, amb el vot favorable de totes les forces i l'abstenció particular de Luís Tirado (PSC) per incompatibilitats, i un expedient de modificació de crèdits per valor de 3.131,59 € amb l'abstenció de C's i el vot favorable de la resta. També es va aprovar el suport a la candidatura de l'Art efímer de les catifes florals com a patrimoni immaterial de la humanitat, per unanimitat, un punt on el regidor de Patrimoni, Sergio Linares, va recordar que aquest any s'havia de viure a Ripollet la trobada de catifaires de Catalunya, el regidor de C's Javier Tapia va apuntar l'arrelament de la festivitat amb la vila, "que serveix com a exponent de Ripollet cap a la resta de Catalunya", i Ramon Martos, del PSC, va explicar que la festa "ha transcendit la festivitat religiosa del Corpus".

Els altres dos punts de l'ordre del dia també van ser aprovats: l'annex a l'addenda de pròrroga del conveni de col·laboració relatiu a l'OLH, en relació als ajuts per la COVID-19, per unanimitat, i un darrer punt d'urgència sobre començar de nou el procés d'exposició pública de la licitació del nou contracte de recollida de residus, amb l'abstenció de PSC i els vots favorables de la resta.

Les quatre mocions presentades van ser aprovades. Dues d'elles, en relació al 25N i les violències masclistes als espais de participació institucional, cultural i social, presentades respectivament per PSC i Decidim, van ser aprovades per unanimitat. En relació a aquestes mocions, l'alcalde va assegurar que "són mocions que interpel·len als homes, que hem d'assumir les nostres responsabilitats, revisar-nos, admetre els nostres comportaments, compartir-ho i veure si fem prou per aturar-los". També hi va haver una moció en suport al teixit esportiu, presentada pel PSC i aprovada per unanimitat, i una darrera presentada per Decidim en suport al poble saharauí, que va rebre l'abstenció de C's "perquè s'escapa de la competència municipal" i el vot favorable de la resta.

JPL