Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amics del Teatre estrena "Els Pastorets" actualitzats i amb banda sonora pròpia

Les representacions comencen aquest cap de setmana, amb uns 80 actors i actrius a dalt de l'escenari del Centre Parroquial, i amb la música dels grallers en directe.

L'entitat Amics del Teatre estrena aquest cap de setmana les tradicionals representacions d'Els Pastorets al Centre Parroquial. L'entitat interpretarà l'obra teatral de Josep M. Folch i Torres, però adaptada als nous temps. Algunes de les novetats de la interpretació és que Satanàs és una dona o que les barretines són de color lila.

Les representacions són aquest dissabte, 17 de desembre, a les 6 de la tarda, i diumenge 18, en dues sessions, a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda. Aquesta darrera sessió, diumenge a les 18 h, servirà per recaptar fons per a la Marató de TV3. Amics del Teatre tornarà a representar Els Pastorets el dia de Sant Esteve, 26 de desembre, a les 19 h. Les entrades es poden comprar al web de l'entitat.

Tot seguit, podeu llegir l'entrevista a Marta López i Mònica López, coordinadora i directora artística d'Els Pastorets, publicada a lallana.

ripollet-com-info-221215-7.jpg

Marta López i Mònica López, coordinadora i directora artística d'Els Pastorets.

Pastorets de barretina lila

Com va sorgir la idea de representar Els Pastorets?

Marta: Antigament, ja s'havien fet altres versions, però el 2014 vam pensar a representar a Ripollet aquesta tradició de la cultura catalana i nadalenca, adaptada als nous temps. Però de manera bianual, per poder alternar-ho amb altres projectes que també requerissin molta gent.

Quina versió feu?

Mònica: La de Folch i Torres, actualitzada i reduïda a hora i mitja, perquè l'original durava tres hores.

Com és l'escenografia?

Marta: És un "currazo" del Joan Nonell. Juguem amb la perspectiva, cubs que giren, arbres que es mouen... i tot de grups de gent i petites accions que es van produint.

Costa molt dirigir un grup tan gran?

Mònica: Són 80 actors. Famílies senceres que actuem. Però tenim molta sort. La gent ve molt predisposada i treballem per grups. Ara toca el poble, ara toca l'infern... sembla molt complicant, però tot flueix.

Marta: A més, està l'equip tècnic del so, de disseny de llums, decorats, vestuari, fins als que donen el berenar als petits mentre esperen que els toqui... Jo mateixa surto amb la meva filla, de pastoretes i em fa molta il·lusió.

Heu fet canvis respecte a la versió d'abans de la pandèmia?

Marta: La principal novetat és que Satanàs és una dona. Fins ara era el Josep Tubau i ara serà l'Elisabet Vilalta. Qui feia de dimoni s'ha canviat de bàndol i ara és dels bons.

Mònica: També hem feminitzat les barretines clàssiques tradicionals vermelles, que ara són de color lila.

Fa molt que assageu?

Mònica: Poc, des de finals d'octubre, perquè acabem de fer La Rambla de les Floristes i Un déu salvatge seguides i hi sortíem la majoria. Hem hagut de córrer bastant i fer molta feina, però estem contentes.

Quins són els moments clau de l'obra?

Marta: El moment de l'infern, quan el dimoni ha agafat els dos pastors i els vol fregir. I la representació del poble, que anant cap a Betlem se'ls hi apareixen els angelets. És molt bonic!

Quin paper té la música?

Marta: És el fil conductor de l'obra. Tenim una banda sonora pròpia, que va compondre el Gonçal Perales, que ens encanta. També utilitzem músiques conegudes, canviant la lletra, i la cançó que toquen en directe els grallers, vestits de "catalanets", composta pel Gerard Giménez, exclusiva per a Els Pastorets de Ripollet.

Manteniu la representació de Sant Esteve.

Marta: Sí, al mig dels torrons marxem cap al teatre i és molt maco que després vingui tota la família a veure't.

Mònica: I la faríem més dies, si tinguéssim prou públic, tant de bo.