Dades de l’AMB sobre la recollida selectiva a Ripollet mostren una tendència positiva de separació de residus en les darreres setmanes
L’estudi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) mostra que, des de la posada en marxa del nou sistema Ripollet Aporta fins ara, les fraccions d’envasos i orgànica han augmentat significativament i ha disminuït la fracció de la resta, complint amb els objectius fixats pel consistori.
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha facilitat unes dades comparatives sobre la recollida selectiva de residus a Ripollet en les darreres setmanes. L’estudi de l’AMB mostra un augment significatiu de la separació de residus des que es va posar en marxa el nou sistema de recollida Ripollet Aporta. Es tracta de dades globals, tant de residus domiciliaris com comercials, a tot el municipi, tot i que a hores d’ara el sistema només s’ha implantat a dues de les quatre zones i no al 100%. L’augment significatiu de l’orgànica i els envasos, juntament amb la disminució de la resta, indiquen que s’estan aconseguint els objectius fixats amb el nou sistema de recollida de residus al municipi.
“Estem anant cap a on volíem, tot i que encara no hem implementat del tot el sistema, i agraïm a la ciutadania la seva resposta, que, en general, està essent molt positiva”, ha assegurat la tinenta d’alcalde de Serveis Municipals, Pilar Castillejo. Des del juliol fins ara, la fracció que més ha augmentat ha estat l’orgànica, en un 68%; seguida dels envasos lleugers, que ara es recullen un 58% més que fa dos mesos; mentre que el vidre ha pujat un 28% i el paper i cartró, un 10%. L’altra dada positiva és la recollida de la resta, que ha baixat en un 32% el nombre de tones recollides a tot el municipi.
En aquests moments, s’està analitzant la qualitat de les fraccions recollides, amb estudis de caracterització encarregats a l’Ecoparc 2, on es podrà veure la quantitat d’impropis que hi ha a les diferents fraccions.
NdP/JS