Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova per unanimitat una moció contra el Tribut Metropolità

Tots els grups municipals voten a favor una moció de Som Ripollet en què es reclama la suspensió de la implantació del Tribut Metropolità als municipis de la segona corona l'any 2023.

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar aquest dijous, 24 de novembre, una nova sessió ordinària del seu Ple Municipal. Els interessats poden recuperar el Ple íntegrament al canal de Youtube Ripollet TV.

Després de l'aprovació de l'acta de la sessió anterior i de donar compte del despatx d'ofici, el Ple Municipal va començar amb l'aprovació per unanimitat d'un increment salarial de l'1,5% del personal laboral i funcionari de l'Ajuntament de Ripollet, així com la modificació de la Relació de Llocs de Treball. Es tracta d'un increment al qual han renunciat els càrrecs electes amb dedicació.

ripollet-ple-221124-01.jpg

A continuació, el Ple Municipal va acceptar la renúncia d'una particular a la concessió d'una parada al Mercat Municipal. El punt va rebre el vot favorable de tots els grups, a excepció de Ciutadans que es va abstenir.

Mocions aprovades per unanimitat

Tot seguit, es va passar a debatre les dues mocions que s'havien presentat al Ple Municipal. La primera va ser presentada pel grup municipal Som Ripollet, a petició de la Plataforma No Tribut AMB, en la qual reclama a l'Àrea Metropolitana de Barcelona suspendre la implantació del Tribut Metropolità als 18 municipis de la segona corona per l'any 2023, així com la modificació del sistema de finançament de l'AMB. En la seva presentació, la portaveu de Som Ripollet, Melodi López, va recordar que "el Síndic de Greuges ha emès quatre resolucions amb mesures correctores i recomanades" i que "la ciutadania té dret a una fiscalitat justa". Josep Gabarra, de Ciutadans, va demanar en el seu torn que "les persones que tinguin responsabilitats en governar l'Àrea Metropolitana facin arribar el que pensa Ripollet". Per la seva banda, la primera tinenta d'alcalde, Pilar Castillejo, va manifestar que el seu grup, Decidim, és "el que més treballa per retirar aquest tribut, amb coherència tant al Ple de Ripollet com a l'AMB, en defensa de la justícia tributària, i aquest tribut no té res de just". La moció va rebre el vot favorable de tots els grups municipals.

ripollet-ple-221124-04.jpg

La portaveu de Som Ripollet, Melodi López, durant la presentació de la moció presentada.

L'altra moció, presentada per Decidim amb motiu del 25N Dia internacional contra la violència envers les dones, reclama més recursos i més polítiques feministes que abordin les violències masclistes transversalment. La regidora de Feminismes, Txell Caler, va assenyalar en la seva presentació: "És una moció que ens surt de les entranyes i amb un punt de ràbia, perquè no ens cap al cap que l'any 2022 aquesta xacra continuï instal·lada en la nostra societat, continuem sumant dones assassinades en un comptador invisible com si res, i sembla que una part de la societat ho hagi normalitzat". Per la seva banda, Sònia Martín, del grup municipal del PSC, va indicar: "No defallirem en la lluita i continuarem manifestant en veu alta el deure d'erradicar la violència masclista; combatre-la i construir un país segur per a les dones és un objectiu prioritari per als i les socialistes". Aquesta moció també es va aprovar per unanimitat.

Precs i preguntes

El Ple Municipal va continuar amb el punt de precs i preguntes per part dels grups de l'oposició a l'equip de govern. En representació de Ciutadans, Francisco Javier Tapia, va preguntar per l'afectació que havia suposat la jornada de vaga anunciada pels monitors, treballadors d'una empresa privada, dels equipaments esportius de la ciutat. En la seva resposta, la regidora d'Esports, Andrea Guijarro, va explicar que, des que l'Ajuntament havia tingut coneixement d'aquesta vaga, una setmana abans, s'havien encarregat d'informar els usuaris del Poliesportiu i de les activitats dirigides afectades. Algunes de les classes i activitats per a la gent gran del Pavelló Joan Creus es van haver d'anul·lar.

Tot seguit, el portaveu del Partit dels Socialistes, Luís Tirado, va traslladar diverses preguntes. Per una banda, va explicar el malestar que els havia mostrat l'Associació de Veïns de Can Mas respecte a la cessió del Centre Cívic del barri a l'Escola-Institut El Martinet i a la desaparició d'uns objectes que tenien a l'equipament. Tirado també ha preguntat, respecte al sistema de recollida de residus Ripollet Aporta, si s'implantarà al barri de Can Mas i sobre la retirada de contenidors al carrer de Balmes.

ripollet-ple-221124-02.jpg

La primera tinenta d'alcalde, Pilar Castillejo, durant la seva intervenció al Ple Municipal.

En resposta a la primera pregunta, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va assenyalar que la cessió de l'espai es va fer per "donar sortida a una necessitat de la comunitat educativa". També va explicar que s'havia reunit tres vegades amb l'entitat per explicar-los-hi. Així mateix, també va indicar que s'havien retirat algunes instal·lacions "perquè estaven fora de tota normativa, realitzades sense els tràmits administratius corresponents", i que s'havien adequat a la normativa i a qüestions de salut pública. Per últim, va assenyalar que s'havia traslladat a la Brigada Municipal la desaparició d'aquests objectes per esbrinar la seva ubicació. Respecte al sistema Ripollet Aporta, la regidora Pilar Castillejo va explicar que s'havia implementat a un sector de Can Mas, i que s'aniria implantant a la resta del barri tal com es vagi consolidant als sectors on ja s'ha endegat. També va indicar que al carrer de Balmes s'havien reubicat alguns contenidors, després d'haver-ne informat prèviament.

JS