Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pregó donarà el tret de sortida de la Festa Major de Ripollet

El pregó anirà a càrrec de l'Estela, que va participar en el concurs talent show de TV3 “Eufòria”. Es durà a terme aquest divendres, 26 d'agost, a les 19 h, a la plaça del Molí.

Aquest divendres, 26 d'agost, la Festa Major de Ripollet dona el seu tret de sortida amb el pregó, que tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda a la plaça del Molí. El pregó anirà a càrrec de la cantant Estela, coneguda per haver participat en el concurs de TV3, Eufòria. La mateixa tarda de divendres obriran les portes el Mercat de la Vinya, l'Espai del Petit Lector i l'estand de Ripollet Ràdio, que iniciarà la seva programació especial de Festa Major. Del 26 al 29 d'agost, es gaudirà d'un programa d'activitats per a tots els gustos. Podeu consultar el programa complet de la Festa Major en aquest enllaç.

La pregonera és l’Estela, concursant del programa “Eufòria” de TV3

Una de les grans incògnites de la Festa Major és saber qui s’encarregarà del seu pregó (divendres 26, 19 h, a la pl. del Molí). A finals de juliol, aquesta incògnita es va desvetllar. La pregonera de la Festa Major és la cantant Estela, concursant del famós talent show “Eufòria” de TV3, líder d’audiència a Catalunya. En la presentació, l’Estela va avançar que, durant el pregó, cantarà dos dels temes que va interpretar en el programa.

La pregonera va reconèixer que no s’esperava aquest honor i va destacar que “és bonic poder representar el meu poble i obrir les festes, que és el que esperem sobretot els joves”. Va admetre que fer el pregó la posa més nerviosa que cantar al Palau Sant Jordi “perquè hi haurà gent que conec i gent del poble que m’estarà mirant des de ben a prop”. Per a l’Estela, “la Festa Major sempre ha estat per a mi el punt de reunió amb els amics. Quan marxàvem amb els meus pares de vacances a l’estiu, jo sempre he volgut estar a Ripollet per la Festa Major. És una data que per a mi no es toca, m’agrada molt viure-la”.

Estela pregonera.JPG

Tornen activitats emblemàtiques

La novetat més destacada de l'edició d'enguany de la Festa Major és que algunes activitats culturals es tornaran a fer després de dos anys. Per exemple, Diables de Ripollet tornaran a sortir als carrers de la ciutat amb els seus tradicionals correfocs i la Mostra de Bestiari. L'any passat van optar per oferir un espectacle de foc al pati de l'Institut Can Mas amb el públic assegut. Aquest 2022, Diables recuperen el Correfoc Infantil (divendres 26, 20.45 h) i, a més, celebraran la tradicional Cercavila Infernal (dissabte 27, 21.15 h) amb colles convidades i un canvi de recorregut, amb sortida des de la plaça de la Constitució i arribada a les pistes de l'ESBAR, on es recitaran els Versots. Així mateix, la 18a Mostra de Bestiari tornarà a omplir les pistes de l'ESBAR diumenge 28 al matí.

Una altra activitat que retorna és la Baixada de Carretons, que dissabte 27 al matí celebrarà la seva 14a edició, amb sortida des del carrer de Cervantes i arribada a la rambla. La Festa Major s'acomiadarà dilluns 29 a la nit amb el tradicional Ball de Confetti, que enguany oferirà dos espectacles simultanis diferents. Se celebrarà un Confetti per a veterans a la rambla de Sant Jordi amb el carrer de Sarrià de Ter, a càrrec de La Banda del Coche Rojo, al mateix temps que el parc dels Pinetons acollirà el Ball de Confetti amb la Banda Neón. A més, s'incorpora una nova sessió del Confetti per a un públic adolescent, diumenge 28 al vespre, a l'escola Josep M. Ginesta. També cal destacar que, després de dos anys, es recupera la zona de xiringos al recinte firal.

Activitats emblematiques Carretons.JPG

Alguns canvis per la COVID es queden

Els dos anys de pandèmia han provocat que algunes activitats es replantegessin o canviessin d'alguna manera. Des de la Comissió de la Festa Major, s'ha decidit que alguns d'aquests canvis es mantinguin en l'edició d'enguany. Així doncs, s'han traslladat els focs artificials al dilluns 29 (22 h), i es llençaran des de tres punts diferents de la ciutat, tal com ja es va fer l'any passat.

Per altra banda, també es mantenen de l'edició passada la trentena d'espais on es repartiran les diferents activitats de la Festa Major. D'aquesta manera, es continua treballant i fomentant la descentralització de la Festa, un dels seus eixos fonamentals. Una vintena d'entitats van reafirmar aquest objectiu, al mes de febrer, en la jornada participativa organitzada per la Comissió de la Festa Major per recollir idees d'entitats i associacions.

018.jpg

Més activitats per als joves

La Comissió de la Festa Major també va recollir la proposta sorgida en aquesta jornada participativa que es programessin més activitats per a un públic jove. El pati de l'Escola Josep M. Ginesta es convertirà durant els dies de la Festa Major en un espai de música i punxadiscos, que oferirà cada nit una actuació. En destaca el concert del grup Guineu (diumenge 28, 23 h), banda terrassenca d'indie pop en català.

Així mateix, s'incorpora una nova activitat per als joves de Ripollet, una jornada d'E-Games al Centre Cultural (diumenge 28, 10 h) que espera aplegar joves aficionats als videojocs i la tecnologia. De l'any passat, es manté l'Scape Room que, a més, amplia sessions. En l'edició d'enguany, es podrà gaudir de l'Scape Room a càrrec d'Estrambòtic, diumenge 28, al parc de M. Lluïsa Galobart, tant al matí com a la tarda.

Infants sempre protagonistes Cercavila Colors.JPG

Els infants, sempre protagonistes

El programa d'activitats de la Festa Major posa, com sempre, el focus en els actes per als més menuts de la casa. La carpa de la Biblioteca Municipal es tornarà a instal·lar a la plaça de Pere Quart i es convertirà, un any més, en l'Espai del Petit Lector, on els més petits podran anar a descobrir llibres.

Enguany, s'organitzarà el 1r Duatló infantil (dissabte 27 al matí), després de l'èxit de l'any passat de la 1a edició del Duatló per a adults. I dissabte al matí també arribarà un dels moments preferits dels infants, el Correaigües, una activitat que ja s'ha fet imprescindible a la Festa Major. Com sempre, sortirà des de la Torre de l'Argentera (10.30 h) i farà un recorregut fins a la plaça del Molí.

Foto inici - Correaigues.JPG

Els menuts podran conèixer el món del circ, gràcies al taller que torna a organitzar l'Ateneu Popular 9 Barris, aquest any a la plaça de la Font i a la rambla de Sant Jordi (diumenge 28, 17.30 h). I una mica més tard, a les 18.30 h, l'entitat Rhythm'n'Moyo tornarà a sortir al carrer i recuperarà, després de dos anys d'aturada, la Cercavila Infantil de Colors, una festa de so i color per a tota la família que anirà des de la plaça de la Font fins a la plaça del Molí. Diumenge a les 21.30 h, l'entitat Sonreir es vivir celebrarà al parc del Riu Ripoll una nova edició del seu espectacle pirotècnic sense soroll.

El Mercat de la Vinya consolida els seus espais

Des del 2016, quan es va estrenar, el Mercat de la Vinya s'ha convertit en un dels centres neuràlgics de la Festa Major. A poc a poc ha anat creixent, edició rere edició, incorporant nous espais i propostes. Enguany, el Mercat de la Vinya s'ubicarà des del carrer dels Afores fins al carrer Pizarro, a la plaça d'en Clos i al pati de l'Escola d'Anselm Clavé. Un any més, tornarà a ser un punt per potenciar el comerç i la restauració local, alhora que recordarà i difondrà el patrimoni de Ripollet. Es mantenen les seves diverses propostes: la mostra gastronòmica, i de vins i caves, el Gastrovinya; el Racó del tast amb maridatges de productes de proximitat; el Ludivinya, amb una zona de jocs destinada a públic familiar, i la zona de concerts i actuacions a la plaça d'en Clos.

Mercat Vinya.JPG

Aquest any, però, no hi haurà la Casa de la Vinya. La raó és que el CIP Molí d'en Rata acull l'exposició "Al Vallès, som gent de vinya", una mostra creada en col·laboració entre els museus de Ripollet, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Rubí. L'exposició segueix la tradició del cultiu de la vinya, que uneix als pobles del Vallès, per tal d'explicar les lluites de la societat pagesa catalana al llarg dels segles, la seva unió en els cellers cooperatius i la desaparició del conreu amb la industrialització. La mostra "Al Vallès, som gent de vinya" es podrà visitar durant els dies de la Festa i quedarà instal·lada al CIP Molí d'en Rata fins al pròxim 9 de gener.

El cartell, obra de Mireia Garrido

El cartell oficial de la Festa Major d'enguany és obra de Mireia Garrido, que va rebre més de la meitat dels vots del concurs popular. La il·lustradora ja va guanyar el concurs de cartells de Festa Major fa quatre anys, el 2018, quan tenia només 15 anys. Al cartell, Mireia Garrido ha dibuixat tres personatges "que representen la Festa Major de Ripollet, cadascun d'ells és un aspecte de la festa". Així doncs, s'hi pot veure un Diable, que simbolitza el correfoc i els actes tradicionals; un músic tocant la guitarra, que representa els concerts de rock de la Festa Major, i un nen amb un núvol de sucre i uns tiquets que són el símbol de la fira d'atraccions.

cartell FM ok.jpg

Ripollet Ràdio dona el tret de sortida del seu 25è aniversari

Com cada any, a la plaça de Pere Quart, s'hi podrà trobar l'estudi mòbil de Ripollet Ràdio, que oferirà una programació especial de cara al públic. La Festa Major servirà, un any més, per mostrar l'oferta de l'emissora municipal de cara a la nova temporada. Aquest any, a més, serà el tret de sortida dels actes de celebració del seu 25è aniversari. Durant la festa gran, l'emissora municipal emetrà en directe des de la carpa un total de 16 programes realitzats per col·laboradors i entitats, divendres 26 d'agost, de 17 a 22 h, i dissabte i diumenge, de 10 a 22 h. També es podrà gaudir en directe de la retransmissió del pregó i del magazín "Visca la ràdio", que acosta cada any l'actualitat de la Festa Major a la 91.3 FM. A més, es presentaran 4 dels nous programes.

Ripollet Ràdio.JPG

De tots els colors

Al programa d'activitats de la Festa Major s'hi poden trobar propostes artístiques de tots colors, per a tots els gustos i edats. En l'àmbit de la música, es podrà xalar amb una nova edició del Ripollet Rock Festival, i ja van 29 edicions. Pels escenaris aniran passant artistes de la talla de Lendakaris Muertos, Macaco, els Ministrils del Raval, el Pot Petit i Las Karamba, entre d'altres. També es podrà veure teatre per a joves i l'Enlorca't oferirà una nova representació durant les festes. En aquesta ocasió, el Teatre Auditori acollirà una doble representació de l'obra teatral "Bodas de Sangre", de la Cia. Projecte Ingenu. L'obra de Federico García Lorca es podrà veure el diumenge 28, a les 19 i 22 h. Per altra banda, la dansa també tindrà el seu espai amb l'espectacle del Cos de Dansa de l'Esbart de Sant Cugat, a més de les diverses exhibicions que oferiran les entitats de Ripollet.

Foto Las Karamba.jpg

A la Festa Major 2022, prenen part i participen activament unes 30 entitats de la ciutat, tot un exemple del gran eix de la festa, la participació. Una implicació d'entitats, associacions, plataformes i col·lectius que es referma any rere any i, sense la qual, la Festa Major de Ripollet no es podria entendre.

JS