La construcció del nou Arxiu Municipal de Ripollet és un exemple de les noves construccions amb fusta
Tècnics de l'AMB van visitar les obres del nou Arxiu divendres passat, que està previst que acabin a la tardor. El nou equipament destacarà per la seva sostenibilitat ambiental i eficiència energètica.
Tècnics de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van visitar divendres passat, 29 de juliol, les obres del nou Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Ripollet, que s'està aixecant al carrer de la Salut, per comprovar la bona marxa dels treballs. El nou equipament destacarà per la seva sostenibilitat ambiental, donat que està construït amb fusta i amb alts estàndards d'eficiència energètica. A la visita, hi van ser presents Antoni Farrero, enginyer de forest i ambientòleg, coordinador general de l'Oficina Tècnica de Gerència de l'AMB; Roger Méndez, arquitecte de l'espai públic de l'AMB i director del projecte de l'Arxiu de Ripollet, i Xavi Ruscalleda, d'RGA arquitectes.
El nou Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Ripollet tindrà uns 500 metres quadrats d'espai, amb un soterrani per al dipòsit i les plantes superiors per a consulta, activitats i despatxos. El disseny ha buscat el màxim aprofitament de l'espai, amb sostres alts i grans finestrals. Segons els tècnics de l'AMB, les obres del nou Arxiu Municipal de Ripollet acabaran previsiblement a la tardor.
L'AMB està apostant en diversos projectes per una gestió integral del cicle de la fusta amb l'objectiu de millorar la gestió dels boscos, reactivar l'economia del sector, impulsar la construcció d'edificis sostenibles i l'aprofitament de la fusta dels arbres. Els principals avantatges i beneficis de la construcció amb fusta són la seva sostenibilitat, ja que redueixen la petjada ecològica i minimitzen les emissions de CO2, a més que incorporen materials reciclats i reciclables. Per altra banda, la fusta permet una major regulació tèrmica, pel fet que no acumula tanta calor com un edifici de formigó. L'ús de la fusta també permet impulsar el producte nacional, perquè la majoria de la fusta emprada prové de boscos espanyols.