L'Ajuntament adjudica al Grup d'Estudis Ripolletencs l'estudi dels noms dels espais públics de Ripollet
L'adjudicació té un cost d'uns 11.000 euros (sense IVA), i l'estudi dels noms de carrers, places i equipaments es presentarà a la Comissió de nomenclàtor durant aquest any 2022.
L'Ajuntament de Ripollet ha adjudicat al Grup d'Estudis Ripolletencs (GER) el contracte per tal que realitzi l'estudi i investigació de l'origen i significat dels noms de les vies, places, parcs, llocs i equipaments municipals de la ciutat. L'adjudicació es va dur a terme durant la Junta de Govern Local del passat 21 de desembre per un cost d'11.004 euros (sense IVA).
El GER haurà d'entregar durant aquest any 2022 un informe sobre els noms dels diferents espais públics de la ciutat. Aquesta anàlisi del Grup d'Estudis Ripolletencs servirà per valorar les propostes de canvi de noms que rebi la Comissió de nomenclàtor durant els pròxims mesos. En la reunió de constitució de la Comissió del passat mes d'octubre, el regidor de Patrimoni, Sergio Linares, ja va avançar que aquest estudi servirà de referència en el futur. També va explicar que la ciutadania i les entitats podran fer arribar les seves propostes de canvi de noms mitjançant una instància o bé a través d'algun dels membres de la Comissió.
La creació de la Comissió de nomenclàtor es va aprovar en el Ple Municipal, l'any 2018, a partir d'una moció presentada per ERC en favor de la feminització i la recuperació de la dignitat del nomenclàtor municipal. En aquesta primera reunió d'octubre, el PSC va sol·licitar tenir en compte la Llei de Memòria Democràtica respecte als noms de carrers i equipaments relacionats amb el franquisme. Per la seva banda, la representant d'entitats juvenils va proposar revertir la manca de sensibilització i dignitat històrica que actualment pateix el nomenclàtor de Ripollet; prioritzant el canvi de tots aquells noms de genocides i de caràcter religiós per noms de dones i col·lectius oprimits.