Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra la diversitat cultural local a la Festa per la Pau

L’acte suposa la cloenda del treball fet en el marc del projecte MILE, a través del qual s’ha treballat per a constituir la Taula de persones migrades i refugiades de Ripollet. Comptarà amb tallers, espai de testimoniatge i música per la pau.

Ripollet celebra la diversitat cultural local a la Festa per la Pau.

El pròxim divendres, 20 d’octubre, el pati del Centre Cultural acollirà la Festa per la Pau, com a cloenda del projecte europeu MILE Project, on l’Ajuntament de Ripollet ha participat els darrers dos anys, juntament amb l'entitat Kudwa i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Es tracta d’un projecte a nivell europeu, per la inclusió, la participació i la integració de persones migrades i refugiades.

La Festa per la Pau tindrà lloc de 17 a 20.30 h i comptarà amb diferents tallers i activitats tant infantils com familiars, actuacions musicals ‘Música per la pau’ i un espai de testimoniatge, amb persones que han format part d’aquest projecte. L’objectiu és mostrar les diverses cultures que conviuen a Ripollet, mostrant les seves característiques a través de diferents activitats, dinamitzades per Traça.   

𝗔𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝘀

  • De 17 a 18.30 h, Jocs del món i mostra d'artesania i cultura per la Pau: tast de tes del Sàhara, artesania colombiana, henna del Marroc i trenes africanes.
  • A les 18.30 h, acte de testimoniatge de persones que formen part del procés de creació de la Taula de participació de persones migrades i refugiades de Ripollet.
  • De 19 a 20.30 h, Música per la pau: música de Veneçuela, Xile i danses africanes.

El projecte MILE s'està duent a terme a sis països d'Europa: Bèlgica, Països Baixos, el Regne Unit, Letònia, Grècia i Espanya. En aquest sentit, Ripollet és la ciutat representant d'Espanya en un projecte que compta amb la col·laboració de ciutats com Birmingham, Riga o Amsterdam. El projecte vol trobar eines participatives, que després es puguin traslladar a altres ciutats i països, perquè el col·lectiu de persones migrades i refugiades puguin crear una xarxa i fer sentir la seva veu i fer arribar les seves necessitats als espais de decisió dels diferents països.

A Ripollet, fruit d’aquest projecte, s’ha fet tot un procés de treball per a constituir la Taula de persones migrades i refugiades de Ripollet, amb la participació de persones a títol individual i d’entitats, com ara Creu Roja, Càritas, Acollim Ripollet o Traça. Properament, s’aprovarà al Ple el reglament de la taula, per tal que es constitueixi formalment com a nou òrgan de participació ciutadana i inclusió.

Ripollet, 9 d’octubre de 2023