Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació

"Pensa en gran". Equipament per a la gent gran, maig a octubre 2018

“Pensa en gran” ha estat el procés participatiu dut a terme per a treballar en el projecte de plataforma de serveis adreçats a la gent gran de Ripollet.

Com s'ha dut a terme el procés participatiu Pensa en gran

Té per objectiu posar en coneixement de la ciutadania l’inici del procés participatiu, les diferents formes que es posen al seu abast per a participar-hi i l’estat de la qüestió, pel que fa a recursos per a la gent gran al municipi i les polítiques que s’han dut a terme fins ara.

Aquesta fase comptarà amb:

  • Una sessió oberta a la ciutadania, on es farà la presentació del procés participatiu i s’exposarà el context i l’adequació del procés. Es farà una invitació a la població en general a participar en el procés i es presentarà la web on es podrà consultar tota la informació d’aquesta qüestió.
  • Una invitació per prescripció directa a la participació en el procés per a aquelles entitats i associcions que ja estan treballant en la definició de l’equipament o que s’hi veuen directament relacionats.
  • Una difusió de la informació a través dels mitjans de comunicació amb articles, entrevistes i altres elements de comunicació.

Té per objectiu realitzar una anàlisi col.lectiva oberta a tota la ciutadania de Ripollet. Aquesta anàlisi tractarà sobre les necessitats i problemàtiques existents al voltant de l’envelliment i l’atenció a la depèndència.

Aquesta fase comptarà amb:

  • Una enquesta de diagnosi ciutadana que tindrà per objectiu la recollida i identificació de les necessitats i problemàtiques de l’àmbit. Serà oberta a tota la ciutadania i es podrà complimentar on line en aquesta web, o bé presencialment, amb la recollida d’enquestes a diferents punts estratègics del municipi.
  • Activitats específiques de diagnosi, amb la participació de grups i col.lectius concrets relacionats directament amb l’equipament o amb àmbits estratègics. A través de dinàmiques s’identificaran les diferents necessitats i problemàtiques.
  • Un informe de diagnosi, que recollirà i farà públiques les necessitats identificades per la ciutadania per tal de poder iniciar la següent fase de debat i creació de propostes per respondre a les necessitats detectades.

Aquí podeu consultar el document de conclusions de la fase de diagnosi ciutadana

Aquesta fase té per objectiu posar a disposició de la ciutadania tota la informació referent als resultats del diagnòstic ciutadà, així com facilitar les bases per a realitzar un debat col.lectiu al voltant dels diferents models d’equipament possibles i les mesures a tenir en compte per a definir-lo.

Aquesta fase tindrà:

  • Taules rodones amb experts que ens aportaran diferents visions sobre experiències en el model de gestió i participació en el centre, models d’atenció, models arquitectònics i de serveis.
  • Taules d’intercanvi vivencial. Persones usuàries, familiars i professionals ens mostraran diferents experiències en la seva relació amb un equipament d’aquestes característiques.
  • Visites de reconeixement de l’espai on estarà ubicat l’equipament per tal de poder generar propostes i sinèrgies amb el propi entorn del futur equipament.
  • Vídeos recull dels diferents debats que es podran consultar a través de la web.
  • Informe de recull de les propostes sorgides en aquesta fase en les diferents activitats presencials que es duran a terme.

Té per objectiu l’ordenament i priorització de les propostes que hagin sorgit en l’anterior fase de debat.

En aquest espai comptarem amb:

  • Sessions presencials. A través de dinàmiques es farà un recull de les propostes i es prioritzaran segons el consens que hagin obtingut cadascuna d’elles.
  • Jornada de cloenda, per presentar les propsotes que han sorgit en el marc del procés participatiu.

En aquesta fase l’objectiu és tornar a la ciutadania els resultats del procés participatiu sobre la definició del model de futur equipament per a la gent gran, així com donar compte de les diferents fases que ha tingut el procés, dades de participació i la seva traçabilitat.

En aquesta fase es durà a terme una presentació pública dels resultats, en una sessió oberta a tota la ciutadania i als mitjans de comunicació així com a totes les persones que han pres part del procés participatiu.

El grup participatiu és el punt de trobada del procés “Pensa en gran”. Aquest espai servirà per realitzar les principals dinàmiques que ens han de permetre obtenir resultats en termes de participació i de qualitat democràtica.

Estarà format per entitats, associacions, veïns i veïnes implicades en el disseny del futur equipament per a la gent gran. Per garantir l’èxit del procés, és important que ens hi imipliquem des de l’inici, participant activament, amb una visió constructiva, i que actuem des del respecte cap els altres en tot moment. Totes les veus són igual d’importants i totes s’han de tenir en compte.

Les funcions del grup són:

– Proposar activitats, dinàmiques i mesures per tal de facilitar i aprofundir en el procés de debat i creació de propostes.

– Afavorir un espai de debat i creació de propostes entorn a l’objecte del procés.

– Garantir la participació de totes les persones que vulguin formar-ne part.

– Fer d’altaveu del procés.

Vols formar part del grup participatiu?

Pots deixar-nos el teu correu electrònic per tal de rebre les informacions i convocatòries del procés participatiu. També pots seguir les novetats del proces en aquest portal web i a través de les xarxes socials municipals.